Параграф22 Daily

§22 Новини

Пожарникар е с условна присъда за държане на кокаин

Тодор В. е бил признат за виновен от състав на Варненския окръжен съд за държане на кокаин  – престъпление по член 354а, ал. 3, т. 1 от НК, извършено в съучастие. За деянието си служителят на пожарната е осъден на една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с тригодишен изпитателен срок. С присъдата му е наложена и глоба в размер на 2000 лева. В негова тежест са и направените по делото разноски от 631 лева.

Окръжната прокуратура във Варна е предала подсъдимия на съд за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. На 28 юни миналата година у Тодор В. са намерени 0,79 грама кокаин, предназначен за продажба според обвинителния акт. С присъдата си съдебният състав е оправдал Тодор В. за това престъпление, като го е признал за виновен само за държане на кокаин. По делото има достатъчно доказателства, че подсъдимият е употребявал кокаин.

Деянието му е било доказано и със специални разузнавателни средства, приложени спрямо него за значителен период от време – от февруари до юни 2019 г. Реализацията е извършена от служители на „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Неговият съучастник – съквартирантът му Димитър Д., и продавачът на кокаин Петър Д. са се признали за виновни и вече са осъдени от Варненския окръжен съд, след като сключили споразумения с Окръжната прокуратура. Пожарникарят Тодор В. поискал делото срещу него да се гледа по общия ред.

Присъдата на Варненския окръжен съд, с която Тодор В. е признат за виновен, подлежи на протест и обжалване. С определение на съда е потвърдена мярката му за неотклонение – парична гаранция в размер на 3000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във