Параграф22 Weekly

§22 Новини

Пожарникари и полицаи спасиха затрупан работник в Кърджали

След спасителна операция, продължила 2 часа и половина, пожарникари извадиха 59-годишния работник, засипан в изкоп в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Кърджали. Пострадалият е бил в съзнание. Транспортиран е от екип на Центъра за спешна помощ в кърджалийската болница. 12 служители на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали изхвърлиха земната маса, затиснала работника около 17.00 часа. За инцидента е уведомена Инспекцията по труда в Кърджали. Образувано е досъдебно производство.


На мястото на инцидента в кв.”Възрожденци” са  били екипи на пожарната служба, полицията и Центърът за спешна помощ. Сигналът за инцидента е бил подаден в 16,42 часа на телефон 112. Затрупаният мъж е бил контактен. По първоначални данни работникът влязъл в изкопа, след което се свлякла земна маса и го засипала.


Началникът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Христо Тодоров и директорът на ОД на МВР-Кърджали главен инспектор Боян Кехайов също са били на мястото на произшествието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във