Параграф22 Daily

§22 Новини

Пожарникарите от Берковица ще работят в изцяло реновирана сграда

На официална церемония бе открита обновената сграда с модерна визия, в която работят огнеборците на  Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Берковица. На тържеството присъстваха директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков и директорите на РДПБЗН - София, Видин и Враца. Гости на събитието бяха представители на различни структури на местната и държавната власт.

За здраве и благоденствие бе отслужен тържествен водосвет от местен духовен служител.

Сградата е била построена през 70-те години на миналия век и в нея освен районната пожарна служба, се помещават „ВиК Берковица” ЕООД и общинско предприятие „Комунални дейности“.

Реновирането й е извършено по проект на Оперативна програма  „Региони в растеж”. Общата стойност на проекта е 682 229.49 лева, като  европейското финансиране е в размер на 579 895.08 лева, а националното - 102 334.41 лева. Основната цел на проекта е принос за осигуряването на модерна и ефективна публична инфраструктура в подкрепа на балансираното и устойчивото развитие на община Берковица, както и повишаване на енергийната ефективност на сградата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във