Параграф22 Daily

§22 Новини

Пожаро-тактическо учение се проведе на територията на Пещера

Мащабното учение се проведе на територията на „БИОВЕТ” АД –гр.Пещера. Ръководител на операциите в занятието бе директорът на РДПБЗН – Пазарджик комисар Ангел Дудов, а в него взеха участие сили на основните съставни части на Единната спасителна система – РСПБЗН-Пещера, РДПБЗН-Пазарджик, общинският щаб на защита при бедствия на Община Пещера, ОДМВР – Пазарджик, ЦСМП и БЧК – Пазарджик,  сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив  и доброволното формирование към общината в града. Действията наблюдаваха директорът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков и директорът на БЧК – Пазарджик инж. Живко Дишков.

Заложената цел на учението бе преглед и подобряване на координацията и взаимодействието на съставните части на единната спасителна система за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации, съвместно със сектор СОД и създадените доброволни формирования.

Участниците в занятието проиграха сценарии на три тежки инцидента на територията на промишления комплекс - срутени охладителни кули и пропукана стена на резервоар с обем 5 000 м3 вода, с реална опасност от наводнение на АГРС и „Когенерация“ и пострадали хора, които са затиснати от разрушената конструкция. В цех „Когенерация“ се е получило разкъсване на газов тръбопровод, изтичане на газ и последвал взрив, предизвикал разрушения на инсталации, пожар и пострадали хора.

В следствие на земетресението в един от складовете на фирмата, възниква пожар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във