Параграф22 Daily

§22 Новини

Пожарът в община Кирково е локализиран и почти овладян

Благодарение на добрата работа и координация на силите е изцяло локализиран и 90 процента овладян пожарът край село Самодива, обхванал приблизително 600 декара горски масив - това съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който на място се запозна със ситуацията.

В тези два дни в потушаването на огъня са се включили 127 души – пожарникари, горски служители, доброволци от местното формирование и жители на общината. Главен комисар Николов поздрави всички за това, че не са допуснали да бъдат застрашени населени места в близост до пожара. Остават за потушаване огнища, които са вътре в масива и рискови заради засилващия се вятър. По думите му те не представляват проблем за населени места.  Той обяви, че има готовност за включване и на допълнителни сили от съседни области, но по преценка на щаба това не се налага към момента.

Гасенето на огнищата в масива продължава с гръбни пръскачки със сили на РДПБЗН - Кърджали, горски служители и местни жители.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във