Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи конфискуваха антики в Нови пазар

Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен имот в село Преселка, Шуменско незаконно притежавано огнестрелно оръжие, металотърсач и предмети с вид на културно-исторически ценности.

Действията са извършени в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда в Шуменско, съобщиха от полицията.

Целта на операцията, в която участват служители на Областната дирекция на МВР и жандармерията, е да се подобри средата на сигурност в областта и да се гарантира общественият ред. Извършват се множество действия по пресичане на незаконна дейност и за разкриване на престъпления. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи на автомобили.

Това е поредна полицейска операция на територията на областта. От началото на годината специализирани полицейски операции в Шуменско се проведоха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. Засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия в региона имаше и от 29 март до 5 април.  

„Подобни операции ще се провеждат през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на гражданите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда. В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година. През миналата година са регистрирани 1796 престъпления, от които са разкрити 1092, или близо 61 процента. През 2021 г. регистрираните престъпления са били със 110 повече, като са разкрити около 52 процента от тях“, заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във