Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи от Девето РУ -София задържаха автокрадец след кратко преследване

За по-малко от ден столични полицаи разкриха извършител на автокражба. Сигналът за отнет „Фолксваген Голф“ постъпил в Девето РУ вчера към 17.30 часа. Собственикът съобщил, че колата била отнета от ж.к. „Люлин 1“.

В резултат на предприетите незабавни оперативни и издирвателни действия тази сутрин, около 8.20 часа, при обход служители на сектор „Охранителна полиция“ в районното управление забелязали откраднатата кола в движение, в района на бул. „Ломско шосе“. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали за спиране, мъжът зад волана продължил движение. Полицаите го последвали със служебния автомобил и не след дълго предотвратили опита му за бягство.

Подробности за предприетите професионални действия по задържането на извършителя на престъплението даде началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Девето РУ главен инспектор Даниел Дашев. Той уточни, че задържаният 44-годишен е с множество криминалистически регистрации, сред които за кражби, грабежи, включително въоръжен, наркотици, престъпления, свързани с МПС. Мъжът ще остане в ареста за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Предстои доклад на материалите по случая в прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във