Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи от ГДНП, СДВР, Шумен и Русе задържаха мъж и жена с дизайнерска дрога

33-годишен естонец и 29-годишна жена от Шумен са задържани за наркотици след операция на служители от ГДНП, СДВР и Областните дирекции на МВР в Шумен и Русе.

Първоначално служители на ОДМВР-Шумен задържали 29-годишната жена на територията на областния град. Тя е известна на органите на реда и е с регистрации за обсебване и за наркотици. При извършените действия по разследването у нея са намерени и иззети 32 г наркотични вещества (т. нар. дизайнерска дрога).

Малко по-късно служители на ГДНП, СДВР и ОДМВР-Русе задържали на територията на столицата и 33-годишен естонски гражданин, предоставил наркотиците на 29-годишната. Той пребивавал у нас без адресна регистрация и е притежавал литовски паспорт. Той е известен на органите на МВР за разпространение на наркотични вещества. В хода на разследването е установено, че е съпричастен към досъдебно производство, образувано в ОДМВР-Русе, под надзора на Окръжната прокуратура, за разпространение на наркотични вещества в Русе и региона.

При проведени действия по разследването в жилище в София, обитавано от 33-годишния естонец, са намерени и иззети 1, 230 кг високорисково наркотично вещество (дизайнерска дрога), голяма парична сума - около 10 000 лв. в различни валути, 2 електронни везни и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност на мъжа.

След санкция от прокурор в ОП-Шумен 29-годишната жена е привлечена като обвиняема. 33-годишният мъж, със санкция на прокурор от ОП-Русе, е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, която е потвърдена за постоянна от Окръжния съд в Русе.

Работата по случая продължава под надзора на съответните прокуратури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във