Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицай от Ловеч притежава цехове и язовир, както имоти и автомобили за стотици хиляди левове

Разследване на Нова Тв показва как полицейски служител от град Ловеч притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левове. Собственик е и на язовир и на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. Петков е собственик и на още един цех в Дойренци, но не и по документи.

Става ясно, че полицаят Йордан Петков е разследван от "Вътрешна сигурност" на МВР за няколко престъпления. Извършвани са претърсвания в дома и в цеха на инспектор Пета степен към „Пътна полиция“ - Ловеч Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията. Обиските се извършват от служителите на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Йордан Петков е заснет във видеоклип, който възмути много хора в социалните мрежи. Автор на клипа най-вероятно е колегата му Иван Иванов, с който са били на смяна. Заснетите хора са от Луковит. Няколко месеца по-късно те твърдят, че са обидени от отношението на полицейските служители, но най-много се засегнали от това, че случката е станала достояние на много хора. В социалните мрежи върви и друг клип. От началото на януари, на Йорданов ден. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката за здраве, този мъж хвърля камък. По-късно става ясно, че това е полицаят Йордан Петков.

Йордан Петков е дългогодишен служител на РУ –Ловеч. От скоро е инспектор Пета степен към „Пътна полиция“. От известно време води висок за полицейските възнаграждения стандарт на живот. Собственик е на язовир в село Дренов.

Данчо Катаджията шофира няколко автомобила. По документи обаче те не са на негово име, а на брат му Калоян Петков. Разбираме, че мъжът, който по документи е собственик на толкова много коли, всъщност няма шофьорска книжка. И никога не е имал.  В заведение в центъра на Дренов Калоян консумира алкохол с приятели, а след това се качва на колата си и шофира до дома си в селото.

Калоян Петков, брат на Йордан Петков, нападна екипа на NOVA и счупи камерата му пред дома си. Преди това той е заснет да управлявава автомобил в нетрезво състояние. Мъжът няма шофьорска книжка. Това е потвърдено oт полицията.

Екипът на NOVA подава сигнал до тел. 112. Полиция пристига в селото три часа по- късно. Калоян Петков е задържан, свалени са номерата на колата, но проба за алкохол не му е взета. При подаване на сигнал на тел 112 полицейски екипи повече от час не са отреагирали, не са отишли на място, а са искали изясняване с колегата по телефон на място.

Според прокуратурата забавянето на дежурните полицаи си има причина. Били извикани от началника на „Охранителна полиция“ Светослав Шишински за спешна оперативка в ОД МВР-Ловеч.

Йордан Петков е разследван от Вътрешна сигурност на МВР за няколко престъпления: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. Ден след като разговаряхме с него започнаха и претърсванията в дома му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във