Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицай от Пловдив издърпа 85-тонен локомотив

Служител на 5-то РПУ - Пловдив постави днес рекорд, като изтегли локомотив, тежащ 85 тона, научаваме от Марица. Зрелищното събитие се състоя на Локомотивното депо в присъствието на директора на БДЖ - Пътнически превози Ангел Даскалов, зам- кмета по спорта Георги Титюков и десетки зрители.

Мариан Димитров успя да изтегли тежката машина на разстояние почти 20 метра само за 1 минута. Времето беше измерено с хрономер от Титюков, който влезе в ролята на представител на Гинес. “Българи юнаци! Браво!”, ръкопляскаше публиката. Донесоха българския трикольор и го метнаха на плещите на Мариан, широки като скалите на родната планина.

Мариан Димитров е един от малкото наши представители на стронгмен, включително в чужбина. ”Огромно натоварване, това е най- тежкия спорт, но носи удовлетворение и хъс”, сподели железният мъж.

Най- много на рекорда се радваха фината му съпруга Виктория и 5-годишния им син Ники.

Мариан Димитров е на 32 години и отдавна спортува. Сподели, че не спазва диета и предпочита силна храна. От БДЖ се погрижиха да заварят металната стълба за релсите, за да може атлетът да се хваща, теглейки локомотива. Директорът Ангел Даскалов обясни, че това е един от най-новите локомотиви в България. Всички имат имена. Машината, на която полицаят постави рекорд, се казва “Симеон Велики”. Тези дни на тренировка Мариан изтегли локомотив 60 тона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във