Параграф22 Weekly

§22 Новини

Полицаи от Своге задържаха трима обирджии на вили

Полицаи от Своге задържаха трима мъже, извършили серия кражби от вилни имоти, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-София. В къщата на единия задържан са открити незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боен арсенал.


Разследването на престъпленията, извършени от членовете на престъпната група, започнало след подаден на 22 февруари сигнал за кражба от вила в село Миланово, собственост на столичанин. По негови данни от имота му липсвали три електрожена, токоизправител, 50 метра кабел, горивна помпа, четири горивни дюзи, пусков двигател и динамо за трактор.


Десет дни по-късно в Районно управление "Полиция" -Своге се получил и втори сигнал за разбита и ограбена вила в същото село, отново собственост на жител на столицата, откъдето липсвал преносим руски абрихт. По двата случая били образувани досъдебни производства и започнало разследване. След активни издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите разкрили, че и двете кражби са дело на трима криминално проявени мъже от село Бързия, Община Берковица. Мъже на 26 и 39 години били задържани с полицейска мярка за 24 часа.


В края на миналата седмица полицейските служители извършили претърсване в дома на единия от задържаните извършители в село Бързия. В къщата на 39-годишния мъж освен откраднатия абрихт полицаите намерили и иззели още незаконно притежаван саморъчно правен пистолет, пригоден за стрелба с патрони 22 калибър и значително количество боеприпаси - 80 патрона различен калибър, 10 халосни патрона, 4 кутии с ловен барут и 4 капсул- детонатори. Разследващият екип продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на тримата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във