Параграф22 Daily

§22 Новини

"Полицай" поискал записите от срещата между Петков и Узунов

"Обади ми се човек, който се представи за полицай от Шесто РУП, каза че има престъпление – опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби."

Това обяснява пред медии собственикът на верига ресторанти "Виктория" Георги Илиев, в един от които се състои срещата на 19 май между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков. Записът е бил предоставен на хора, представили се за полицаи от шесто районно полицейско управление, които работели по сигнал за престъпление. Те обаче не приличали на полицаи.

"Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама", твърди Илиев. По думите му се е водил от това да защити клиентите си, но всъщност е бил подведен. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му.

Вчера Петко Петков разпространи видеозаписи и писмо до медиите. От кадрите, които изпраща се вижда как купува ром и пури и ги слага в торба, която прилича на тази, която дава на Узунов при срещата им. От думите му се разбира, че на съседна маса седял депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той призовава медиите да дадат глас на истината и на фактите и отново обяснява повода за срещата: "Преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция. В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък - бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите", пише още Петков. По думите му той може да предостави касов бон от покупката.

"Каквото е трябвало да кажа съм го казал. Делян Добрев влезе и отиде в лявата част на заведението", коментира още Петков. Попитан дали свързва Добрев с изтичането на записите, той заяви, че е казал всичко, което има в обръщението си към медиите, но че има притеснения, защото записите стават публични, след засечката с Добрев в ресторанта.

Кадри от „фаталната“ среща бяха публикувани на 11 юни вечерта в един, а после и в още няколко сайта.

Вчера заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че засега няма назначена проверка на кадрите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във