Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи преследваха и стреляха по автоджамбази в Бургас - надупчили им гумите за да ги спрат

Гонка между полиция и 24-годишен шофьор на "Фолксваген Голф" с варненска регистрация завърши с престрелка и арести. Екшънът станал снощи в 23.50 часа на входа на Бургас от София до КПП-то. Криминално проявеният Щилян Йорданов карал с висока скорост, в колата били аверите му Иван Иванов, Георги Димитров и Дамян Петков, пише "Флагман".

Катаджия забелязал бързо движещата се кола отдалече и подал сигнал за спиране със стоп-палка. Щилян обърнал автомобила обаче на около 30 м преди полицейския пост в обратна посока и се опитал да избяга към кв."Долно Езерово". Служителите нареда се хвърлили след тях с включени светлинни и звукови сигнали, като установили, че "Фолксваген"-ът се насочил в посока "Лукойл".

По време на гонката отново бил подаван сигнал със стоп-палка, но водачът на лекия автомобил продължавал да не се подчинява, като направил пореден опит да изблъска полицейския автомобил от платното за движение. Това наложило възпроизвеждането на три изстрела със стоп-патрони във въздуха и няколко изстрела по гумите на автомобила от лявата страна. Уцелена е задната лява гума и предната лява врата под огледалото, като "Фолксваген"-ът е спрян на около 1 км. преди пътен възел "Лукойл"-I6". От произведените изстрели няма пострадали лица, нанесените са минимални щети по преследвания автомобил.

Щилян Йорданов и приятелите му Иван Иванов, Георги Димитров и Дамян Петков били познати на полицията с кражбите на коли и части за тях. Щилян обяснил, че се уплашил. Преди време бил предупреден, че ако го хванат да кара без книжка, ще му я вземат и поради тази причина решил да избяга от полицията. Четиримата са задържани за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във