Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи ранени от роми

Четирима жители на Димитровград от ромския квартал bdquo;Изток-2, посегнали и на полицаи, са задържани за скандал и побой на полицаи.


Около 23 часа снощи на телефон 112 е получен сигнал за скандал на ул. bdquo;Четвърта в квартала. На мястото били изпратени два автопатрула и още трима униформени полицаи. При пристигането си те установили, че между двама мъже е възникнал скандал след отправени обиди. Първият хвърлил буркан по главата на опонента си, който пък му bdquo;отговорил със замеряне с камъни и тухли по къщата му. Полицейските служители задържали двамата в полицейското управление в Димитровград.


През това време в къщата на единият от двамата цигани пристигнал брат му, въоръжен с брадва. Размахал я към насъбралата се тълпа и ударил в ребрата един от зяпачите. Двамаnbsp; полицаиnbsp; успели да го задържат. При ареста той оказал съпротива и ранил в ръкатаnbsp; един от полицаите. Близки и роднини на другия задържан нападнали и втори полицай. В суматохата той бил ударен с дървена дръжка на вила в лицето и е с ръзкъсно-контузна рана по челото и носа.


По-късно полицаите са прегледани в болница Света Екатерина в Димитровград, където раните им са обработени. Четиримата мъже, които са стари познайници на полицията, са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във