Параграф22 Weekly

§22 Новини

Полицаи с преводачи и вечерен час в Слънчев бряг

Командироват полицаи с преводачи в курорта Слънчев бряг за летния сезон. Обмислят се и ограничителни мерки срещу заведенията на открито.


Шестима преводачи ще работят този летен сезон в районно управление "Полиция" в курорта "Слънчев бряг". Това съобщи началникът на управлението Стайко Манев, цитиран от БТА.


Четирима са с английски език, по един с немски и с руски. Преводачите ще бъдат назначени на шестмесечни договори и ще работят в управлението до края на активния туристически сезон.


Това лято ще има и допълнително командировани полицаи в курорта. Една част от тях ще обикалят алеите на колела. Освен за джебчии и хулигани, полицаите ще следят за незаконна търговия, нарушаване на обществения ред и загубени деца на разсеяни туристи.


Хотелиери в "Слънчев бряг" пък ще предложат на Общинския съвет в Несебър всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23 часа. Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи. Предложението ще се гледа в общинския съвет на Несебър още този месец.


Според запознати такава наредба има, но на практика тя не се спазва. Миналото лято инспектори са съставили 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, твърдят от полицията. И в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени.


Според хотелиерите обаче полицията и общината си прехвърлят отговорността една на друга и въпросът с шума стои нерешен с години. Затова те ще настояват общинските власти в Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да налагат строги санкции на нарушителите.


Липсата на четирилентов път от Летище-Бургас до Слънчев бряг, джебчийските набези и грабежите по алеите, както и незаконните сергии ще са сред най-сериозните проблеми през предстоящия летен сезон, смятат от хотелиерския бранш.


Междувременно Съюзът на собствениците в Слънчев бряг обмисля да започне и преговори с държавата за пълно отделяне на курорта от Община Несебър. Причината, че община Несебър не инвестира средства в поддържането на курорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във