Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи задържаха извършител на въоръжен грабеж

Столични полицаи задържаха извършител на въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти от столичното Второ РУП започнали работа по случая, след като рано сутринта на 25 юни постъпил сигнал за извършен грабеж в игрална зала на бул. "Христо Ботев". Според съобщението, непознат мъж нахълтал в казино, заплашил с пистолет крупието и отнел чанта, съдържаща оборота от около 1000 лева, както и мобилен телефон.


В резултат на проведените в рамките на образуваното досъдебно производство издирвателни действия разследващите установили, че извършител на нападението е М.Д. /24 г./ от с. Христо Даново. Младият мъж, който пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация, е известен на полицията и осъждан за грабежи и опит за убийство. В районното управление той бил задържан на 27 юни. Пред полицаите М.Д. признал за извършеното деяние и предал газовия пистолет, който използвал.


След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура, М.Д. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража".

Facebook logo
Бъдете с нас и във