Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицай застреля тъмнокожо момиче в град Калъмбъс

16-годишно чернокожо момиче беше застреляно от полицай във вторник в Колумб, Охайо. Това съобщава местният вестник The Columbus Dispatch. Според изданието, инцидентът е станал около 16:45 местно време (22:45 българско), след като полицията е получила обаждане с информация за нападение на момиче, въоръжено с нож. На място пристигнал полицай, който стрелял. Детето е било откарано в болница в критично състояние и по-малко от час е починало. Според лелята на загиналата Хейзъл Брайънт, нейната племенница живеела в къщата на приемното семейство и е имала пререкания с един от членовете на домакинството. Тя също така е заявила, че момичето е имало нож, но го е хвърлило преди полицаят да открие огън. Според WNBC тя се казвала Макая Брайънт и била на 16 години.

Според вестника на мястото на инцидента са се събрали около 50 агресивно настроени хора. Някои от тях призовават за отмъщение.

Кметът на града Андрю Гинтер призова жителите да запазят спокойствие и да оставят разследването да изучи ситуацията. "Ще разпространим информация веднага щом тя стане достъпна. Моля жителите да запазят спокойствие и да оставят на Бюрото за разследване да събере фактите", написал градоначалникът в Twitter и добавил, че към стрелящия полицай е прикрепена видеокамера, която записва действията му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във