Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаят, покрил телефонни измамници, е с условна присъда

Пловдивският Апелативен съд отмени оправдателната присъда, издадена по едно от двете обвинения срещу бившия началник на охранителна полиция в Трето РУ Стоян Павлов. Той бе подсъдим преди три години за вземането на 300 лв. подкуп срещу полицейски „чадър“ от телефонни измамници, направили удар за 1300 лв.

Висшият полицай получи условна присъда за вещно укривателство, но по обвинението за парите бе оправдан. Сега обаче, по-високата съдебна инстанция го призна за виновен и за двете престъпления.  Така, Стоян Павлов получава една обща присъда от година и половина лишаване от свобода условно. Решението е в резултат на взаимно обжалване и протест от негова страна и от прокуратурата срещу предишната присъда.

На 4-ти октомври 2017 година полицаят получил парите в кутия цигари от Димитър Рангелов от Ветово, който с още двама, измамили по телефона двама пловдивчани с 1300 лева и 15 евро.

Той беше  арестуван на 11 октомври 2017 г. като в разработката срещу него са използвани СРС-та срещу един от групата за измами.

Facebook logo
Бъдете с нас и във