Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаят, убил в Капитолия жена-ветеран от ВВС, е напълно оправдан

Полицейският лейтенант Майкъл Бърд, който застреля ветерана на ВВС на САЩ Ашли Бабит по време на протестите в Капитолия срещу изборните фалшификации, извели Джо Байдън до Белия дом, се определи като „спасител на безброй животи“. В интервю за левичарската телевизия NBC News той каза, че нямал друг избор, освен да открие огън.

Бърд обясни, че защитавал коридор, водещ към стая, където се намирали депутати от Камарата на представителите на САЩ. Той, заедно с други полицаи, барикадирали прохода, но протестиращи счупили стъклото на вратата и опитаха да преминат през загражденията. „Знам, че спасих безброй животи този ден. Знам, че членовете на Конгреса и моите колеги офицери бяха в голяма опасност. Това, което направих, е част от работата ми “, каза полицаят.

Убиецът в униформа се оплака, че редовно получавал обиди и заплахи.

Американският патриот Ашли Бабит беше простреляна в гърдите в сградата на Капитолия и почина в болница. Съпругът й разкри, че тя е служила във ВВС на САЩ 14 години и е била старши офицер по сигурността. Нейният убиец Бърд бе оправдан, след като „разследването“ стигна до заключението, че той не бил можел да знае дали тя и нейните съратници са въоръжени.

В същото време полицаят Дерек Шовин, убил по непредпазливост опасния наркоман, нападал с нож бременна жена в дома й за да я ограби - криминалният престъпник Джорд Флойд, получи 22,5 години затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във