Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицайка от Първо РПУ е бранила шофьора-убиец

Мистерията около необяснимата безнаказаност пред закона, на която се е радвал Георги Семерджиев, извършителят на кървавата катастрофа край хотел "Хемус" почва да се прояснява. Както логично сочеха слуховете, става въпрос за протекция от страна на полицията. В конкретния случай неофициалната информация сочи, че служителка на име Симона Радева от МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие. 

Според информацията тя дори се е возила до Семерджиев в момента на катастрофата и е избягала. По-късно тя му е съдействала за да се скрие. 
Разследващите са установили, че Семерджиев се е обадил за помощ към полицайката, която работи в  столичното Първо РПУ. Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР е започнала проверка както на полицайката, така и на самия Семерджиев и на неговите контакти с МВР. По необициални данни тя е имала интимни отношения със Семерджиев, в момента е излязла в болничен отпуск.

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков също коментира полицейския чадър над Семерджиев. Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, заяви той днес на брифинг в Министерския съвет.  "Ще изследваме в детайли шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно производство срещу него", заяви още Рашков.

МВР-шефът потвърди, че Семерджиев е без книжка от 2005 г. Въпреки това от тогава до кървавата катастрофа на бул. "Черни връх", е шофирал различни автомобили. "Предприемани са десетки действия на МВР срещу него, включително са изпращани материали в прокуратурата", уточни той.

Рашков е разпоредил група от служители на различни звена в МВР да проверяват всички случаи, свързани със Семерджиев. Вътрешният министър коментира, че днес е издал заповед до "Инспекторат" - МВР да предприеме незабавни мерки по отношение на всички десетки случаи, при които Георги Семерджиев е бил спиран за проверка като шофьор и да се провери какво отношение е било взето. "Ако има достатъчно данни и за съпричастна дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме съмнение, че са били неглижирани в една или друга степен. И дали в резултат, ако така се установи, някой не е съпричинил косвено този резултат. Имам предвид някои факти, които безспорно ще бъдат предмет на доказване в НСлС, но които вече са ни известни в МВР. Те са свързани с миналото на Семерджиев", каза той.

"Ще повторя, в няколко от случаите имаме събрани материали и изпратени до прокуратурата за шофиране без свидетелство за управление. И тези материали са върнати от обвинението с указание да се наложат глоби", допълни Рашков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във