Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаите излизат на протести от 21 октомври до 8 ноемри

Служителите в системата на МВР започват протести от 21 октомври до 8 ноември с искания за повишение на основните заплати на полицаите. До това се стигна, след като от правителството не са пожелали да се срещнат с представители на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР), за да коментират техните искания.

"Нямаме резултат за двете страни от опитите за диалог. Не сме седнали с членове на правителството. Напълно наясно сме, че само в рамките на МВР този въпрос не може да бъде решен", заяви зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Уведомени сме, че в проектобюджета са предвидени 10%, което за нас е подигравка, защото за други администрации бяха до 30%", каза Кузманов.

"Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на МВР. Щатът е недостатъчен, не сме достатъчно. Продължителността на работната година се очертава да е 13-14 месеца, а за много колеги единият месец се очертава да не се плати. Тази година един месец за много колеги ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре", подчерта зам.-председателят на синдиката.

"Рискът е неприемлив, както и отношението към нас. Отново се връщаме към мълчаливия протест. Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не почне преговорният процес. Поставили сме си срок до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във