Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаите на КПП-та били поставени на изключително унижение, сочи вътрешният министър

Полицаите на КПП-та на областните градове днес са били подложени на изключително унижение Това каза вътрешният министър Младен Маринов и заяви, че днешният ден е бил като игра на котка и мишка, защото имало хора, които обяснявали, че "отивали да си изхвърлят зелето"."Разочарован съм от отношението към полицаите. Не бива да се допуска да се гаврим с това, което правят", каза още вътрешният министър.

"Над 5000 коли днес са върнати от тези КПП-та. И днес е един от дните с най-много издадени служебни бележки за пътуване по работа", посочи Маринов. Именно тези документи ще бъдат сериозно проверени. "Остава в сила декларацията, която важи и до момента, но вече ще посочва телефон на шефа или собственика на фирмата, издаваща служебният документ", каза още Маринов

Вътре в София ограничения за движение няма да има. "Оставам с убеждение, че хората или не разбират, или пренебрегват опасността или не уважават законите", посочи вътрешният министър и беше категоричен, че не е ясно тези, които напуснаха София как ще се върнат.

По разпореждане на премиера в МВР се правят изчисления кои полицаи да получат повече пари за работата си в противодействие на коронавируса. В МВР има информация за подготвян протест утре в една от ромските махали, които са със забрана да ги напускат. За целта са взети мерки да не се допуска напрежение.

"Мерките, които влизат в сила от полунощ са обсъдени с кмета Фандъкова", посочи Маринов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във