Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицейска дивотия, пострадалият ще търси правата си в съда

30-годишният Николай Илков твърди, че е пребит и унизен от униформени преди няколко дни. От СДВР проверяват случая, а пострадалият млад мъж обяви, че ще си търси правата в съда.  

Той разказва, че е бил ритан и бит с юмруци, както и обискиран по унизителен начин. „Цялата история започна в 20,30 ч. вечерта. Насочвайки се към Симеоновско шосе по улица „Никола Габровски“ и улица „Тинтява“ аз съм отбит за рутинна проверка от служител на МВР. Активирам аварийните лампи на автомобила си и отбивам, поискани са ми документи – лични и на колата, които предоставям. Отговарям на въпросите, съгласен съм да се подложа на тест за алкохол и на наркотици.

Офицерът ме кани да напусна личния си автомобил, а доколкото знам, той би трябвало да има сериозно основание да направи това. Аз задавам няколко въпроса, той повтаря заповедта си, с доста по-агресивен тон и раздразнен от моя отказ да изпълня заповедта му“, разказа в предаването „Тази сутрин“ Николай.

След това младият мъж слиза от колата, показва всичко, което има в джобовете си. Един от полицаите го кани да се качи в патрулката, за да прегледат какво има в долното бельо и чорапите, но той категорично отказва да изпълни тази заповед. „Този започва да става агресивен, той със сигурност има нещо“, казва вторият полицай, цитиран от Николай. След това започва боят, като трима души го държат. „През цялото време те търсиха нож, оръжие или наркотици – нищо такива не беше намерено в мен, нито в автомобила ми“, заяви още младият мъж.

Той е с кръвоизлив на долен и горен клепач на едното око и вертикална фрактура на 21-ви зъб.

Facebook logo
Бъдете с нас и във