Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицейска спецакция TEN IT е стартирала заранта в Добричко и Варненско

Специализирана полицейска операция по широкообхватния метод се провежда във Варна, съобщават от МВР. Пунктът за проверка ще бъде разположен на ул. „Девня”, в отсечката между бул. „Република” и ул. „Атанас Москов”, в крайна дясна пътна лента, между 08:00 и 20:00 часа. Акцията е организирана по линия на TISPOL и ще се проведе едновременно на територията на няколко държави от ЕС. Специализираната операция ще обхване територията на цялата страна, като ще се проверяват товарни автомобили и автобуси.

Основната цел на операцията е подобряване на пътната безопасност и контрола при движението на товарните МПС и противодействие на престъпността. За времето от 10:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа на територията на Първо РУ МВР – Добрич (път II-29-комплекс Пети километър) ще се проведе СПО „Товарни автомобили и автобуси”.

В участието на СПО ще вземат участие служители на сектор „Пътна полиция” – Добрич и РД „Автомобилна Администрация” Добрич. Акция TEN IT е по линия на TISPOL за контрол над товарните автомобили и автобуси на територията на 14 страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във