Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицейски операции срещу разпространението и притежанието на наркотици

Специализирани полицейски операции по противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества са проведени в Сливен, Видин и Пазарджик. В хода им са задържани са петима мъже.

Нарколаборатория разкрили криминалисти на РУ-Сливен. Процесуално-следствените действия са извършени на два адреса в квартал „Комлука“. Открити и иззети са  прекурсори и пособия за производство на синтетична дрога и кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. 45-годишен мъж от Сливен е засечен в момента на производство на наркотично вещество, той и мъж на 30 години – двамата криминално проявени, са задържани в полицейския арест.

Конопени насаждения в землището на село Ракитница са открили и служители на РУ-Видин в рамките на предприета идентична операция. На място криминалистите установили и задържали 23-годишен от Ракитница и 17-годишен от Брегово, които поливали конопени насаждения. При полевия наркотест зелената листна маса дала характерната реакция на канабис.

При претърсване на жилището на 41 – годишен местен жител служители на сектор „Криминална полиция“ в Пазарджик намерили полиетиленов плик, пълен с различни по размер бели бучки. При последвалия полеви наркотест веществото е реагирало положително на амфетамин. Общото количество на намерената дрога е около 205 грама.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във