Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицейските заплати отиват във фризера

Полицейските заплати ще бъдат повишени, но не сега, каза пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов. Той не обясни кога по-точно в необозримото бъдеще това ще стане.


Борисовnbsp; отново изтъкна намеренията на правителството да бъдат вдигнати първоначално пенсиите, заплатите на училите и на лекарите, и посочи, че държавата мисли за материалното осигуряване на полицаитеnbsp; като подобрява условията им за работа.


По думите на премиера, ако сега си позволят вдигане на заплати във всички сфери, след една-две години всичко това ще рухне и няма да има нито пенсии, нито заплати.


Изявлението на премиера дойде на фона на полицейските протести, които за втори ден се провеждат в София. Служителите на МВР настояват за увеличение на месечните си възнаграждения с 25 на сто и правото да работят в частни структури в свободното си време.


По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че може да се обсъжда повишение на заплатите най-много съсnbsp; 7 на сто, но този вариант автоматично отпада след казаното от министър-председателя.


Борисов призова българските полицаи, които сега стачкуват, да видят какво става в Гърция, Испания и други държави и тогава именно те ще могат да преценят колко балансирана и правилна е политиката на правителството.nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във