Параграф22 Daily

§22 Новини

Полиция блокира днес разходките на столичани по Витошка

Във връзка с въведените мерки и извънредното положение служители на столичната полиция предупреждат хората да не се разхождат по пешеходната зона на бул. "Витоша". Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. "Витоша" в столицата, видя репортер на нашата медия.

Слънчевото време, птичите песни и празните улици предизвикаха неколцина столичани да пренебрегнат съветите на Оперативния щаб за справяне с коронавируса и да се разходят в центъра на София. Но служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи. На някои им беше поискано обяснение къде и защо отиват. "Нали все още не е наложена пълна карантина за излизане, нали в града може да се ходи спокойно без декларация и проверка на лични документи", попита възрастна жена.

В Южния парк днес почти няма хора. За разлика от вчера, когато хората бяха повече. Тези, които са в парка твърдят, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят предпазни маски и спазват дистанция.

Общинска полиция обикаля и предупреждава столичаните да се приберат у дома и ако това не се изпълни ги заплашват с глоби.

Тази сутрин има съставени четири акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете. Два от тях са за разходка в Южния парк и два за разходка на Витоша, уточниха от БНТ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във