Параграф22 Daily

§22 Новини

Полиция и НАП са влезли във фирми на Ториното

Икономическа полиция и барети обискираха офис в Горубляне на Ивайло Борисов-Ториното. Разследващите са проверили счетоводството на три фирми, в които Ториното участва като съдружник. Няма иззети документи, няма и задържани. От полицията не дадоха информация защо в акцията са участвали и барети.

Припомняме, че гардове на Ториното пребиха шофьор на столичното Околовръстно шосе. Вчера Ториното беше задържан за кратко и пуснат.

В късния следобед днес данъчни, криминални и икономически полицаи идват на адреса в Горубляне, където са регистрирани три фирми, в които Ивайло Борисов е съдружник. След 18 и 30 в акцията се включват и тежко въоръжени полицаи.

„Ако някой ми каже в тази държава, че е нормално проверка на НАП да се извършва в присъствието на отряд за задържане.. Вчера излизам от нас, вкараха ме в районното, днес се изсипва отряд за задържане”, коментира пред bTV Ивайло Борисов-Ториното.
В къщата, където са регистрирани фирмите, по това време било семейството на съдружника на Борисов - Радослав Ангелков.
„Това не е нормално - да идва НАП и „Икономическа” и 15-20 маскирани да влизат. Никаква заповед не е представена”, заяви той.

Час с вдигнати ръце до оградата прекарват и служителите на Ивайло Борисов.

От МВР заявиха, че ще коментират действията си, когато има резултат от тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във