Параграф22 Daily

§22 Новини

Полиция и РЗИ щурмува комплекс Старите къщи в с. Медово заради незаконно парти

Десетки полицаи и служители на РЗИ-Бургас щурмуваха комплекс „Старите къщи” в поморийското село Медово заради масов купон в нарушение на всички противоепидемични мерки. По информация на Флагман на партито, на което е имало жива музика до късна доба, са присъствали над 150 човека.

Комплексът, както и механата му по принцип имат разрешение да работят – с намален драстично капацитет и работно време до 22 ч. Всъщност обаче същинската част на партито е започнало точно след 22 ч., а контролните органи са чакали известно време преди да атакуват заведението около полунощ. Когато пристигнали на място обаче те заварили механата в комплекса напълно празна, като дори не успели да се свържат с управителя. Гостите както на партито, така и на хотела, успели да се „изнижат” точно преди проверката и без да платят сметките си отпрашили, което сочи, че вероятно за акцията е имало изтичане на информация.

Солени глоби са предвидени за всички участници в събития от този тип по време на извънредната епидемична обстановка. Ситуация, като тази в с. Медово обаче, създава интересен прецедент, при който очевидно има нарушение, но доказателство за такова липсва.

По неофициална информация нито един от гостите на Старите къщи, в бързината да бяга от проверката, не е платил сметката си към заведението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във