Параграф22 Daily

§22 Новини

Полиция варди завръщането на сем. Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител

До петък, 24 юли 2020, т.е.- в тридневен срок, настоящият наемател на препълнения с туристи къмпинг "Каваци" край Созопол, трябва да предаде владението на семейство Баневи.

Фирмата на Николай и Евгения Банева - ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинг "Каваци" в Созопол с решение на първоинстанционният съд - Бургас от 22 юни 2020 година. Според съдия Калин Кунчев "Джи Енд Джи-90" ЕООД, с едноличен собственик Георги Димитров Дамянов, неправомерно е влязло във владение и следва да върне стопанистването на къмпинга на ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД. Между другото юристите на място споменаваха и друг наемател в заплетения спор - физическото лице Цено Ценов. „В момента заварваме трето лице, което претендира, че е наемател, тоест е бил наемател под длъжниковите дружества, сключил е договор с тях и в момента е бил в преговори с тях. Частният съдебен изпълнител даде срок до петък да предаде владението“, обясни адвокат Мирослав Стойков, който представлява сем. Баневи. Изглежда много заплетено, но факт е, че насред сезона гостите на курорта трябваше да стават свидетели на неприятната картина.

Адвокат Стойков добави, че решението на първоинстанционния съд подлежи на предварително изпълнение. „При завеждане на иска ние сме поискали с решението на Районния съд да бъде допуснато предварително изпълнение, което се случва в момента“, обясни още юристът. На място бе помощник съдебен изпълнител Ивайло Бакалов, който обаче отказа коментар. Единствено добави, че не той определя казусът да се реши в разгара на туристическия сезон, когато къмпингът е пълен с туристи. „Съдията сега е взел това решение“, бе лаконичен Бакалов, сочи Флагман.

По време на преговорите днес се стигна до скандал между страните. Майката на Николай Банев – Мария, и бившата дясна ръка на семейството Зорница Илиева, която ги предаде преди известно време и мина във вражеския за тях лагер, се обвиняваха взаимно. Мария Банева твърди, че Илиева като бивш изпълнителен директор на къмпинга е надвишила правомощията си и неправомерно е подписала договора, с който „Джи енд джи-90“ ЕООД претендира, че е новият собственик на къмпинг „Каваци“. От своя страна Зорница Илиева заяви, че Евгения Банева е сложила подписа си, лично тя е станала свидетел на сделката.

На страната на семейство Баневи застана и един от собствениците на земята.

Скандалът избухна по същество през 2017 г., когато "Джи Енд Джи-90" ЕООД влезе в имота, легитимирайки се като собственик. От фирмата смениха веднага охраната - "Делта гард" пое функциите на "ВТА Секюрити", сложиха свои хора на касата и бариерата и реално поеха стопанисването на обекта. "Джи Енд Джи-90" ЕООД твърдеше, че има предварителен договор за наем и продажба на къмпинга, подписан с "Хелио-Тур-С" АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във