Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията арестува в Пловдив известния благоевградски наркобос Фикрет

Пловдивските полицаи задържаха наркобоса Фикрет от петричкото село Яворница. В къщата му е открит хероин за близо 50 хил. лв, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

Полицаите са щурмували в късния следобед вчера петричкото село, където живее соченият като един от най-известните благоевградски наркотрафиканти. От къщата на Фикрет а иззети близо 1 кг и 700 г чист хероин, 3 електронни везни и две вещества, използвани за примеси. Открито са близо 900 г "катка" и бяло вещество – лидокаин и кофеин - с приблизително същото количество.

49 годишният трафикант на дрога е установен в Пловдив при спецакция на криминалисти и специализирани полицейски сили в понеделник, когато на кръстовището между улиците „Васил Априлов“ и „Напредък“ е бил спрян лек автомобил „Хонда“. 49 годишният му шофьор се оказал излязлият от затвора в Бобов дол само преди няколко месеца мъж. При претърсването на колата и иззет 2,52 г хероин.

По-късно е установено, че Фикрет често пребивава при своя "връзка" в Костенец в жилище, ползвано като хероиново депо. В него живеел 51 годишен мъж, който е под домашен арест за разпространение на наркотици. Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, но открили 6,4 грама хероин и остатъци от празни опаковки на вече изхвърлена дрога.

Фикрет е добре познат на пловдивската полиция, казват оттам. Задържан е при 2 нейни акции през 2007 и 2009 г. При последната е разбита престъпна група, която трафикантът ръководел от затвора.  Тогава бяха арестувани  мулета, ангажирани за разпространение на дрогата в Пловдив.

Работата по случая продължават от полицията и прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във