Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията нанесе чувствителни удари по наркомафията

Полицаи от Благоевград иззеха над 9,3 килограма канабис от частен имот в село Абланица, съобщиха от ОД на МВР - Благоевград.


Вчера в резултат на претърсване в дома и в прилежащите постройки, собственост на Ф.Б., на 35 години от село Абланица, общ. Хаджидимово, са намерени и иззети 195 грама зелена тревна маса, а в парник, разположен в градина близо до къщата, и 9,3 килограма зелена тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира положително на канабис.


Образувано е досъдебно производство.


Във Велико Търново пък полицаи от Горна Оряховица и Свищов иззеха над 4 килограма канабис, амфетамин и марихуана в хода на извършените полицейски проверки, съобщиха от пресцентъра на МВР-Велико Търново.


Вчера по обяд е извършена полицейска проверка в жилище на улица "Ген. Гурко"в Горна Оряховица, обитавано от 21-годишният И. Г. от Стражица, известен на полицията. В двора на имота полицейските служители се натъкнали на 10 засадени растения, които при направения полеви наркотест, реагирали на канабис. Общото тегло на листната маса е 4018 грама. Наркотичното вещество е иззето.


Същият ден свищовски полицаи, при специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, са проверили двама мъже - единият на 27 г. от село Козловец, а другият - на 32 г. от село Алеково.


В първия проверяван униформените установили и иззели 7 грама амфетамин, а в другия около грам марихуана. По трите случая в съответните полицейски управления са образувани бързи производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във