Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията пази и респектира на студентския празник в Банско

ОДМВР – Благоевград е предприела всички необходими действия за опазване обществения ред и сигурност по време на студентския празник, който отбелязваме днес, съобщиха от дирекцията.

За нормалното протичане на празника, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността са проведени срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията.

Имало е и срещи със собственици и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, като целта на срещите е акцентирано върху възможните рискове от престъпни посегателства, а също така и даване на препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация при необходимост.

Осъществени са срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентският празник.

На срещите с охранителите в частните охранителни фирми са проведени инструктажи за засилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и произшествия с тежки последствия.

За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във