Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията попиля нарколаборатория в Бургас

След торнадото миналата седмица, и криминалисти се развилняха в Бургас и Поморие, в специализирана операция за противодействие на производството и разпространение на наркотици. В акцията се включиха от криминалисти на областната дирекция и колегите им от РУ-Поморие, съобщават от МВР.

В рамките на операцията е претърсен апартамент в Бургас, обитаван от 42- годишен криминално проявен бургазлия. Там е установен и задържан и негов съгражданин – на 58 години, също с криминални прояви.

При проверката полицаите открили мобилна лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, в който имало предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, необходими за приготвянето на метамфетамин.

Иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на намерения наркотик е около 20 г.

 При паралелни действия на служители от РУ–Поморие, в дома на 33- годишен помориец са намерени и иззети 42 пликчета с марихуана с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с около 20 г бели бучки с неправилна форма / амфетамин/ и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 25 грама.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест, а работата по случаите продължава в рамките на образувани досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във