Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията превзе ромските бастиони в Тъжа и Манолово след мелето в Казанлък

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред е проведена на 21 март в селата Тъжа и Манолово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Зад помпозното заглавие на спецоперацията всъщност се крие истината, че полицията най-сетне се е намесила и взима мерки срещу циганската престъпност, резултат от която беше и невижданото за Европа масово меле с брадви, метални тръби и колове на пазара в Казанлък.

Операцията е осъществена от служители на полицейския участък в Павел баня, съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Кърджали и Държавно ловно стопанство „Мазалат“. 

От ОДМВР – Стара Загора посочват още, че продължава засиленото полицейско присъствие на територията, обслужвана от Районно управление – Казанлък. Извършени са проверки на 43 адреса, 123 лица и 46 моторни превозни средства, задържани са 13 лица, информират от полицията. На един от адресите са установени тютюневи акцизни стоки без бандерол. 

Припомняме, че допълнителните мерки за сигурност бяха взети след масовия побой в центъра на Казанлък на 20 март, след който един загина, а четирима са с опасност за живота. Той възникна вследствие на дългогодишна вражда между две ромски фамилии от селата Тъжа и Манолово. 

След изявление на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, от МВР инициираха работна среща с кметове на населени места в региона, на която да бъдат обсъдени конкретни мерки с цел опазване на обществения ред и предотвратяване на подобни инциденти. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във