Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията разби група лихвари от Монтанско

Проведена е специализирана полицейска операция на територията на Участък Бойчиновци с участието на служители на секторите „Противодействие на криминалата престъпност” и „Противодействие на икономическата престъпност” от Монтана. По време на операцията са извършени са проверки на 18 лица от криминалния контингент и са разкрити 2 престъпления – взломна кражба на вещи от къща в село Охрид и извършване на лихварска дейност от четирима мъже в село Портитовци.

В полицейския арест на районното управление в Монтана са задържани уличените в лихварска дейност. При претърсване на частен имот с 2 едноетажни къщи в селото, едната от които обитавана от двама местни жители на 34 г. и 31 г., са иззети тефтер с изписани в него имена и суми; пълномощно, заверено от кмета на селото; свидетелство за регистрация част първа за лек автомобил с монтанска регистрация; комплекти с документи за продажба на автомобили - договори, удостоверения, фактури, разписки; документи за покупко-продажба на недвижими имоти - нотариални актове, вносни бележки, скици - общо 24 листа.

Направено е и претърсване в друга къща в селото. Тя е обитавана от 43-годишен и 20-годишен, а в нея са открити два документа на чужд език, издадени от фирма за парични преводи за общата сума от 100 евро и 2 немски регистрационни табели.

По случая е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във