Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията разследва смъртта на 14-годишно момиче в София

Столичната полиция разследва смъртта на 14-годишно момиче, чието тяло е било открито върху козирка на жилищен блок в жк "Слатина" във вторник. Ден по-рано майка й подала сигнал, че момичето не се е прибрало от училище, съобщиха от МВР.

14-годишната Мария е ученичка в 8-ми клас в столичната Профилирана гимназия по изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”. Нейни съученици разказаха, че тя изчезнала още по време на часовете. Следите на момичето се губят до момента, в който е открита около 7 ч. във вторник, от съседка върху козирката на блока, в който живее семейството. Веднага е извикана полиция и медицински екип, който констатирал смъртта. Според съседи, ученичката е паднала върху козирката от 12-ия етаж на блока. От Софийската районна прокуратура обясниха, че от първоначалния оглед на тялото не са установени данни за осъществено физическо насилие, но е назначена съдебно-медицинска експертиза. Резултатите от нея ще покажат какво е причинило смъртта на тийнейджърката.

Между 900 и 1000 ученици бягат от дома си годишно, съобщават медиите. Най-често тийнейджърите пътували на стоп из страната или ходели от купон на купон с приятели. Има обаче и фрапиращи случаи, когато непълнолетни момичета попадат в среда на криминално проявени, които ги повличали към проституция и наркотици. Рекордьор по бягства от дома е 13-годишна ученичка от София, което е бягало 17 пъти от вкъщи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във