Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията рови надълбоко за две убийства в руския квартал в Приморско

Специализирана полицейска акция е била проведена в Приморско. Претърсен е бил апартамент, разположен в жилищен комплекс, в който повечето собственици на имоти са руски граждани, заради разследване на два криминални случая - откритото в куфар край Пасарел убито момченце и второ, намерените останки от тялото на жена край Приморско. По непотвърдена информация в жилището са били открити детски играчки, които съответстат на възрастта на мъртвото дете.

Смята се, че собственичката на апартамента е свързана с жената, чийто останки бяха открити в началото на март в местност, който се намира само на 3-4 километра от града.

"Вървим  към разплитане на случая с намереното 5-годишно дете в куфар", отбеляза адвокат Марин Марковски пред Нова Тв. Според него много неща са направени в хода на разследването и нашите специалисти ще сторят всичко възможно за да съберат нужните улики.

Мнението на Марковски е, че много трудно в този случай може да се изведе мотив. Пътят за разкриването на този казус е в прецизното събиране на доказателства, тогава щяла да се нареди мозайката, отбелязва още защитникът. Първо, трябва да се отговори на въпроса "кой" и чак тогава ще се отговори на въпроса "защо", обясни той.

От три дни в медиите се тиражира версията, че разследването търси връзка между момченцето, открито мъртво на 20 март в куфар край Долни Пасарел, и разчленената жена, чийто труп беше намерен две седмици преди това край Приморско. И двата трупа са неидентифицирани все още.

Детето беше открито в зелен луксозен куфар в река Искър до вилната зона на село Долни Пасарел - голо, но наметнато със синя хавлиена кърпа. Има следи от побой по главата, а причината за смъртта му е удушаване. Зловещата находка е забелязана от случайно преминаващи граждани в пустата местност.

Сходен е случаят и с мистериозната жена, която беше открита на 4 март в местност до резиденция „Перла" край Приморско. Трупът й е открит от туристи в гората, която е съвсем близо до морето, но е разчленен - два крака, част от таза и прешлени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във