Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията установи участниците в нерегламентирани автомобилни гонки в Пловдив

Полицията в Пловдив установи участниците в нерегламентирани автомобилни гонки на територията на града в неделя вечерта. Служителите на реда са реагирали на сигнал на граждани за гонките по Асеновградското шосе в район "Тракия" и на бул. "Шести септември". Това каза за БТА директорът на ОД на МВР - Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев. По думите му около 60 души са присъствали на "автосъстезанията", от които преките участници са били 10.

Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, съставени са 35 акта и 12 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. На шестима от участниците в гонките, част от които са управлявали мотоциклети, са им отнети и свидетелствата за управление заради неплатени глоби. На двама, карали с висока скорост, установена с технически средства, са издадени актове. На един от тях, шофирал със 170 км/ч., е отнета книжката, свалени са регистрационните табели на превозното средство и му е наложена парична глоба, каза директорът на полицията.

На невралгичните точки, където се правят гонките, има засилено полицейско присъствие. Полицията ще се обърне към общината за обособяване на място, където любителите на високите скорости да си изкарват адреналина, коментира Йордан Рогачев.

От началото на седмицата, съвместно с ТД на НАП и служители на ДАИ, полицията е започнала проверки в област Пловдив на центровете за теоретична и практическа подготовка за придобиване на правоспособност за управление на МПС /автошколи/, каза още Рогачев.

При първите проверки на две от школите служители на ДАИ са съставили актове. Там, където се установи неплащане на данъчни задължения, ще бъде назначена ревизия и ще бъде сезирана прокуратурата, добави директорът на полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във