Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията в Сливен връчи плакети на петима деветокласници

Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков от ППМГ "Добри Чинтулов" получиха своите отличия на церемония в сградата на ОДМВР - Сливен от директора старши комисар Димитър Величков.

Тяхната постъпка е пример за младите хора, каза директорът на областната дирекция по време на церемонията. Той обясни, че благодарение на тяхното съдействие и добрата работа на криминалистите на РУ-Сливен извършителят е задържан. "Изказвам благодарност на тези смели момчета, които не са се поколебали да реагират и да помогнат на човек в беда. Искам да благодаря и на техните родители, че са отгледали достойни хора, пример за подражание", каза още старши комисар Величков.

На 20 януари момчетата преследваха крадец и върнаха открадната чанта на възрастна жена. След като полицията се сезира за случая, извършителят бе задържан на 24 януари. Задържаният е на 21 години от село Тополчане и е направил пълни самопризнания. Той е обяснил, че извършил грабежа, защото имал нужда от пари, след като загубил голяма сума в игрална зала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във