Параграф22 Weekly

§22 Новини

Полицията вади всички камери и радари по пътищата

Полицията вади всички камери и радари по пътищата, за да засили мерките за сигурност в последната седмица до Великден.


Натоварено ще е движението по магистрала „Струма”, по целия път за Гърция. Интензивен ще е и трафикът към Черноморието, както и на граничните пунктове Кулата, Капитан Андреево и Калотина. За да няма колони от автомобили, ще се забрани движението на камиони още в късния следобед в четвъртък, а забраната ще е валидна до 21:00 ч.

Най-стриктно ще се следи за шофиране с превишена скорост заради серията катастрофи от последните дни. Черната статистика на КАТ сочи, че само за първите три месеца на 2014 г. жертвите на пътя са с 30 повече от миналата година.


Всяко пътуване е изпитание, а преди тръгване автомобилът трябва да е изряден. От КАТ предупреждават, че за Великден ще извадят всички камери и радари на пътя. И макар че електронните честитки отпаднаха, се канят да пишат актове.


„Планирали сме ежедневни полицейски акции по линия контрол за алкохол и правоспособност, както и по линия на спазване скоростните режими, така че водачите следва да знаят, че това са сериозни неща, които трябва да спазват при движението си”, обяснява Валери Митов, началник-отдел „Пътен контрол” в Пътна полиция за Би Ти Ви.


От КАТ предупреждават, че в четвъртък - на тръгване и в понеделник вечер - на прибиране, може да има забавено движение и колони от автомобили по пътищата. Затова изрично предупреждават шофьорите да не се изнервят, да карат спокойно и да не изпреварват рисково, за да нямат проблеми или глоби около Великден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във