Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията задържа в Плевенско четирима купувачи на гласове

Служители на районно управление - град Левски, съвместно със служители на 01 РУ-Плевен, 02 РУ-Плевен, РУ-Белене, Базова научно-техническа лаборатория и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР са провели спецакция за купуване на гласове.

В случаи на неотложност са проверени шест адреса - частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци. При претърсвания и обиски са иззети копия от избирателни списъци на СИК в село Асеновци с данни на лица, имащи право да гласуват на предстоящите частични избори за кмет в селото, ръкописни списъци с имена на лица, бележник с изписани имена и ЕГН-та на лица, парична сума, намерена при списък с данни на лица, заявления за вписване в избирателни списъци, компютърна конфигурация и мобилни апарати със СИМ карти в тях, 51 броя агитационни бланки, с маркирана позиция за гласуване.

Задържани за срок до 24 часа са: 52-годишен, 45-годишен, 68-годишна и 56-годишна. Работата на разследващите екипи по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във