Параграф22 Daily

§22 Новини

Политическо криминале започва в Гърмен

Загубилият изборите в Гърмен кандидат на ГЕРБ Верхад Ислямов заяви, че хората са се страхували и се усъмни в честността на резултата. Спечелилият кандидат на ДПС Минка Капитанова, подкрепена от БСП и ВМРО, обаче категорично отрече за натиск върху избирателите. На изборите вчера за Капитанова, която бе зам.- кмет, гласуваха 5199 души (67% от гласовете), а Ислямов бе подкрепен от 2245 души.


Частични местни избори се проведоха вчера в още шест населени места в страната.


Ислямов заяви пред bTV, че бюлетините са били прозрачни, а хората не са могли да се освободят от страха, затова се съмнява в коректността на изборите.


Преди време на обиколка в региона лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ДПС насажда страх в определени региони.


Ислямов обясни, че това е най-високият резултат за ГЕРБ в община Гърмен, но не е доволен, защото тръгнали с мисия за победа.


Междувременно роми се оплакаха пред bTV, че били заплашвани, ако не гласуват за ДПС. ГЕРБ с това започна своята предизборна агитация и така продължи до края - че в общината има страх. Самите избиратели показаха, че няма страх. Не смятам, че нещо е опорочило изборите, коментира обаче Капитанова пред БНР.


По думите й, бюлетините са печатани в БНБ, одобрени са от общинската избирателна комисия и ако са били прозрачни, то е било за всички.


Капитанова каза още, че хората очакват да продължи да се подобрява инфраструктурата, да се развива туризмът, да има подкрепа в земеделието.


Кметът ще разчита на централната власт, но уточни, че благодарение на екипа, който подготвя и реализира проекти, местната власт се справя с повечето неща.


Само Капитанова и Ислямов бяха кандидатите за изборите в Гърмен, наложили се след като управлявалият общината в продължение на 14 г. Ахмед Башев стана депутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във