Параграф22 Daily

§22 Новини

Политици замесени в делото Килърите

Мега делото срещу групата за мокри поръчки Килърите продължи днес с второто си заседание в Шуменския окръжен съд след съдебната ваканция. Подсъдими в процеса са 6 души, срещу които са повдигнати обвинения за извършвне на поръчкови убийства, палежи и побои.


По време на заседанието бе разпитан свидетелят Светослав Иванов. Тойnbsp; заяви, че убитият шуменски бизнесмен Румен Рачев многократно е демонстрирал близки контакти с политици от целия политическия спектър.


Според показанията на Иванов след 1995nbsp; година давал пари на политици и партиил. Засега обаче не е ясно по какъв начин са предоставяни парите. Рачев е имал и видео записи на популярни хора и държавници, направени в хотелски комплекс в Шумен, с които смятал да ги изнудва.


Свидетелят, който е бил и бизнес партньор на Рачев, разказа още, че неговата фирма е дала на шуменския бизнесмен заеми в размер на два милиона лева за купуване на имоти край Каварна. Сделката не се осъществила, но са били върнати само 200 000 лева. Делото продължава с разпит на свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във