Параграф22 Daily

§22 Новини

Половин милион лева кръвнина за убития Ангел от Катуница

Родителите на убития при размириците в Катуница през септември 2011 г. 19-годишен Ангел ще получат половин милион лева обезщетение.


Решението за това е на Софийския градски съд, който се произнесе по иска на майката и бащата на прегазеното момче. Родителите настояваха за сумата от 1 млн. лева от застрахователя на колата, прегазила момчето. Семейство Петрови ще обжалват решението на СГС пред Софийския апелативен съд, съобщи "Преса".


"Обезщетението и сега е много голямо, защото обикновено се присъждат по 100 000 лева на човек", коментира адвокатът им Александър Мишев.


Ангел Петров стана жертва на един от беснеещите роми, извикани като подкрепление в Катуница от Кирил Рашков. Безредиците в селото тръгнаха от скандал между вуйчото на Ангел - Веселин Христов и Кирил Рашков, който се закани да убие Христов и след това излежа две години и половина в затвора за тази закана. След скарването Рашков вика роми от "Столипиново", след които е и Симеон Йосифов, който кара "Форд Транзит". На път към къщата на Цар Киро пред буса се изпречва Ангел, но Йосифов не спира и го прегазва, въпреки че бащата на младежа Атанас Петров през цялото време го моли да спре.


За това убийство Йосифов получи 15 години затвор.


Бащата на Ангел и досега живее в селото, но майка му Веселина Петрова замина на работа в чужбина.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във