Параграф22 Daily

§22 Новини

Пореден гаф на дисципа на БФС "наказа“ Клок

Дисциплинарната комисия на БФС сътвори гаф, след който "наказани" за следващия кръг в "А" група се оказаха футболистите на Лудогорец и Черно море Марселиньо и Марк Клок. В официалния сайт на централата излезе решение, според което двамата футболисти "горят" за една среща заради натрупани по 5 жълти картона, пише sport.varna24.bg.

Впоследствие след реакция на двата клуба решението бе свалено от сайта на БФС. Малко преди 15 ч. вчера излезе нова информация, според която единственият наказан футболист след кръга в "А" група е получилият червен картон Аймен Белаид от Левски.

Грешката с наказанията на Марселиньо и Клок идва заради мача за Суперкупата на страната, който противопостави Лудогорец и Черно море. В тази среща и двамата футболисти получиха картони. Според наредбата за тази среща обаче официалните жълти картони не важат за натрупване. Причината е, че този мач на практика е част от миналото първенство.

Новата електронна система на БФС явно не е отчела този факт и картоните са влезли на общо основание. Това е накарало комисията да наложи санкции на двамата футболисти, които впоследствие бяха отменени.

Така Марселиньо и Клок имат по 4 жълти картона и при ново официално предупреждение вече наистина ще бъдат наказани за по 1 мач.

Facebook logo
Бъдете с нас и във