Параграф22 Daily

§22 Новини

Поредна измама с хранителни добавки в интернет

Мнимите търговци откраднали снимката и биографията на доц. Сотир Марчев, който е началник на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на МВР. Измислили дори и фалшиво обширно интервю с него, в което уж рекламира чудодейните свойства на хранителните добавки. Доцентът е подал жалба в полицията. „Интернет измамници публикуват мои интернет снимки, моята истинска биография, последвана от дълго фалшиво интервю, в което се рекламира препарат за почистване на кръвоносните съдовете. То цели да накара читателите да си купят това лекарство”, обясни доцентът пред NOVA.

Доц. Марчев категорично заяви, че не е давал подобно интервю, както и че не познава препарата, който уж рекламира. „Сигнализирал съм съответните органи и докато те стигнат докрай, нашата обща цел е да предупредим доверчивите хора да не си дават парите”, каза още той.

Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.„Поуката от това е да не започвате нови лекарства, преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация”, посочи доц. Марчев. Той поясни, че няма представа какъв е препаратът, под който е сложена неговата биография.

Това не е първият случай, в който рекламират някакво лекарство с неговия образ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във