Параграф22 Weekly

§22 Новини

Поредно денонощие: полиция срещу криминална пристъпност

По информация на ГД "Национална полиция", през последното денонощие на територията на страната са проверени общо 4961 души, задържаните по Закона за МВР са 95 лица; били са проверени и 2932 МПС.


Общият брой на регистрирани за последните 24 часа престъпления е 131; образуваните досъдебни производства по общия ред са 90; бързи производства - 25; незабавни производства - 2; съставени са 561 акта за административни нарушения и 250 протокола по чл.чл. 55 и 56 от ЗМВР.


На 15 февруари чрез телефон 112 бил получен сигнал в РУП Пордим. Предния ден около 22 часа 38 годишен жител на село Славяново бил нападнат от трима мъже. Използвайки сила и заплахи те му отнели чанта с документи за самоличност, 2 мобилни телефона и 400 лева. При проведени бързи оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на престъплението - трима жители на селото на възраст между 17 и 19 години, двама от тях криминално проявени. Те са задържани за срок до 24 часа.


30-годишен гражданин на Румъния е задържан  пък за кражба чрез измама на 1200 лв., извършена от шофьор на куриерска фирма. На 14 февруари, около 16.10 часа, на кръстовището между селата Замфирово и Боровци, мъж спрял лек автомобил "Рено Канго" под претекст, че се нуждае от помощ. При последвалия разговор той - освен че предложил златни пръстени за продажба - поискал от 20-годишния шофьор, представител на куриерска фирма, да му развали пари в по-дребни банкноти. След като направили размяната, непознатият потеглил с лек автомобил в посока към Берковица. Тогава служителят на куриерската фирма установил, че му е отнета сумата от 1200 лв.


В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия по "горещи следи" служители на РУП - Берковица установили извършителя - 30-годишен румънски гражданин, придвижващ се с лек автомобил "Ауди". Районната прокуратура в Берковица е постановила задържане по чл. 64, ал. 2 от НПК за срок от 72 ч. Работа по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във