Параграф22 Weekly

§22 Новини

Порой отнесе семейство, намериха 2 трупа, търсят двама

Четиричленно семейство беше отнесено от придошлата река в хасковското село Винево, докато преминавало по мост с колата си. Открити са телата на майка и дъщеря. Вчера 56-годишни съпрузи от Кърджали, заедно с 30-годишната им дъщеря и 4-годишното й дете били на гости при роднини във Винево, съобщиха от МВР.


Съпрузите - Ресмие и Мюмюн Рамадан са учители, а дъщеря им е кардиологът от МБАЛ-Кърджали д-р Ширин Рамаданова. С тях бил и 4-годишният син на лекарката - Мерт.


Около 22,30 часа семейството тръгнало да се прибира към Кърджали. Те пътували с лек автомобил "Опел Астра". Колата била открита от жители на селото под мост, който бил пропаднал от проливния дъжд. Автомобилът бил обърнат по таван и със счупени стъкла.


Семейството от Кърджали е преминало през съоръжението преди да бъде обозначено с ограничителни ленти, където след това цяла нощ е дежурил полицейски патрул, допълват от МВР.


На мястото са се събрали десетки хора от селото, които плачат. Водолази претърсват близкия микроязовир. Около обяд е открито тялото на 56-годишната жена, съобщи говорителят на хасковската полиция Нина Ганчева. Малко по-късно бе открито и тялото на д-р Ширин Рамаданова. Баща й и 4-годишното й дете все още се издирват.


"Мостът все още е затворен за движение, тъй като водата е подкопала основите му. До село Винево се стига през обиколен маршрут през селата Ангел Войвода, Боян Ботево и Караманци", твърди кметът на Община Минерални бани Мюмюн Искендер.


По думите му, мостът край Винево е бил под постоянно наблюдение, но никой не е предполагал, че може да се случи нещо подобно.


В Хасково количеството изсипал се дъжд вчера е 28 литра на кв.м, в Димитровград - 16, в Меричлери - 13,5, а в Минерални бани - 12,5, съобщиха от Метеорологичната обсерватория.

Facebook logo
Бъдете с нас и във