Параграф22 Daily

§22 Новини

Посещение на Главния прокурор на Ветнам у нас

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и главният прокурор на Виетнам Нгуен Хоа Бин подписаха Споразумение за сътрудничество между двете прокуратури. Документът предвижда обмен на информация по действащото законодателство, най-добри практики в правоприлагането, координирани действия в борбата с престъпността, както и взаимна подкрепа на международни форуми, на които участват и двете страни.

Преди това Румен Георгиев, член на ВСС и председател на Комисия „Професионална квалификация, информационни технологии и статистика”, Васил Петров, член на ВСС, председател на Комисията по Дисциплинарните производства и Главният секретар на ВСС Димитър Тончев се срещнаха с главния прокурор на Социалистическа република Виетнам Нгуен Хоа Бин и водената от него делегация, в която участват представители на Върховната прокуратура на Виетнам, заместник-прокурора на Градска прокуратура Ханой - Дао Ван Къонг, заместник-прокурора на Провинциална прокуратура Бин Тхуан – Нгуен Нгок Фуок и извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в София Ле Дък Лиу. Гостите бяха придружени от заместника на главния прокурор при ВКП Мария Шишкова.

Делегацията е на официално посещение в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров.

По време на разговорите бяха представени правомощията, структурата и функциите на Висшия съдебен съвет на Република България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във